Palvelut

Tampereen Fysiatripalvelu on lääkäriasema, joka on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinongelmien, erityisesti niska- ja selkävaivojen diagnostiikkaan, hoitoon ja kuntoutukseen.

Olemme perheyritys: kokeet fysiatrian erikoislääkäri ja fysioterapeutti. Meillä yhteistyö ”kasvokkain” on arkipäivää.

Eero Penttinen

Fysiatrian ja yleislääketieteen erikoislääkäri
Kuntoutuksen erityispätevyys
Manuaalisen lääketieteen diplomi

Eero Penttinen on toiminut päätoimisena yksityislääkärinä vuodesta 1997. Hän on valmistunut lääkäriksi vuonna 1974, yleislääketieteen erikoislääkäriksi vuonna 1982 ja fysiatrian erikoislääkäriksi vuonna 1989.

Eero on kaularankaspesialisti. Yläniskaongelmat ja niskavammojen jälkitilat ovat  hänen parasta erityisosaamistaan. Toinen intressialue- englantilaisten opein- ovat jo pitkään olleet injektiohoidot: moni kaularankapotilas saa ainoan avun Eeron injektioista.


Tuija Penttinen

Fysioterapeutti

Tuija Penttinen on valmistunut fysioterapeutiksi v. 1989. Perheyrityksessämme Tuija on kuntoutuslaitos- ja työfysioterapiatyön  jälkeen työskennellyt vuodesta 1999. Tuijalla on poikkeuksellinen koulutustausta hellävaraisissa mobilisaatiotekniikoissa: lyhyesti kuvattuna yhdistelmä OMT- ja CST tekniikoista. Tämä korostuu erityisesti yläniskavammojen hoidossa-  missä tarkka käsittely yhdistyy erinomaiseen ”silmään” harjoitteiden ohjauksessa sekä koti että kuntosalimaailmaan. Tuijan osalta lause -muutamalla hoitokerralla kuntoon- saattaa toisinaan pitää paikkaansa.

Oikealla diagnoosilla tehokkaaseen hoitoon

Potilaan oireiston nopean korjautumisen edellytyksenä on täsmällinen, oikean hoitostrategian mahdollistava diagnoosi. Taustatietojen lisäksi diagnoosi perustuu täsmälliseen lääkärin- ja fysioterapeutin tutkimukseen sekä tarkkoihin kuvantaviin tutkimuksiin. Erityisesti MRI-tutkimukset ovat kehittyneet ja halventuneet.

Kauttamme on saatavissa kaikki tarvittavat lisätutkimukset: laboratorio-, rtg-, UÄ-, Ct- ja magneettikuvaukset. Magneettikuvien hinnoittelu on kokenut ”mullistuksen” kilpailutilanteen kiristyttyä. Nyt hintahaitari esim. kaula- ja lannerangan MRI-tutkimuksissa vaihtelee eri kuvauspaikoissa alle 200 eurosta 300-400 euroon. Magneettikuvien saatavuus on myös hyvä, tutkimukseen pääsee yleensä parin päivän kuluessa. Kaularangan kuvantamisessa on uutena kuvaustekniikkana käytettävissä ns. kartiokeila CT-tutkimus, mikä antaa magneetti- ja rtg-kuvausta tarkempaa tietoa mm. nikamanivelistä.

MRI- ja CT-kuvat on myös osattava tulkita. Radiologin lausunto on tässä ”pohjana”, mutta kliinikon pitää arvioida, miten ”tämän näköinen niska ja selkä käyttäytyy arkielämän liikkeissä ja kuormituksessa”. Fysiatripalvelussa saamme avattua ja katsottua kaikkien kuvantamisyritysten Cd-levyt, joten löydösten merkitystä voidaan vielä tarkentaa vastaanotolla.