Skip to content


Palvelut

Tampereen Fysiatripalvelu on lääkäriasema, joka on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinongelmien, erityisesti niska- ja selkävaivojen diagnostiikkaan, hoitoon ja kuntoutukseen.

Olemme perheyritys, henkilökuntaamme kuuluvat fysiatrian erikoislääkäri ja fysioterapeutti. Tiivis yhteistyö samoissa tiloissa toimivan fysiatrin ja fysioterapeutin välillä on arkipäiväämme.

Eero Penttinen

Fysiatrian ja yleislääketieteen erikoislääkäri
Kuntoutuksen erityispätevyys
Manuaalisen lääketieteen diplomi

Eero Penttinen on toiminut päätoimisena yksityislääkärinä vuodesta 1997. Hän on valmistunut lääkäriksi vuonna 1974, yleislääketieteen erikoislääkäriksi vuonna 1982 ja fysiatrian erikoislääkäriksi vuonna 1989.

Aikaisemmin Eero on toiminut mm. Ikaalisten ja Peurungan kuntoutuskeskusten fysiatriylilääkärinä. Hän on ollut suosittu opettaja ja luennoitsija lääkäreiden jatkokoulutustilaisuuksissa.


Tuija Penttinen

Fysioterapeutti

Tuija Penttinen on valmistunut fysioterapeutiksi v. 1989. Ennen siirtymistään Tampereen Fysiatripalveluun hän on toiminut mm. Ikaalisten kuntoutuskeskuksen TYK-työryhmän vastaavana fysioterapeuttina sekä Kangasalan terveyskeskuksen työfysioterapeuttina.

Tuija on toiminut myös opettajana lääkärien täydennyskoulutuskursseilla. Hän on perehtynyt erityisesti niskapotilaiden hoitoon. 

 

 

Oikealla diagnoosilla tehokkaaseen hoitoon

Potilaan oireiston nopean korjautumisen edellytyksenä on täsmällinen, oikean hoitostrategian mahdollistava diagnoosi. Taustatietojen lisäksi diagnoosi perustuu täsmälliseen lääkärin- ja fysioterapeutin tutkimukseen.

Erityisosaamistamme, myös pitkä kokemus, meillä on kaularanka- erityisesti yläniskaongelmista, myös niskavammojen aiheuttamista.

Kauttamme on saatavissa kaikki tarvittavat lisätutkimukset: laboratorio-, rtg-, UÄ- ja magneettikuvaukset. Magneettikuvien hinnoittelu on kokenut ”mullistuksen” kilpailutilanteen kiristyttyä. Nyt hintahaitari esim. kaula- ja lannerangan MRI-tutkimuksissa vaihtelee eri kuvauspaikoissa n. 200 eurosta 300-400 euroon. Magneettikuvien saatavuus on myös hyvä, tutkimukseen pääsee yleensä viikon kuluessa. Kaularangan kuvantamisessa on uutena kuvaustekniikkana käytettävissä ns. kartiokeila CT-tutkimus, mikä antaa magneetti- ja rtg-kuvausta tarkempaa tietoa mm. nikamanivelistä.

Käytämme paljon injektiohoitoja, sekä tavanomaiset polven, olkanivelen yms injektiot että myös vaativammat kaularangan fasettinivel- sekä kaula- ja lannerangan hermojuuri- ja sakraalipuudutukset.

Työterveyshuolloille ja terveyskeskuksille tarjoamme nopeat, toimenpide-ehdotukset ja hoito- ja kuntoutussuunnitelman sisältävät konsultaatiot.

Oikeanlainen diagnosointi

Potilaan oireiston nopean korjautumisen edellytyksenä on täsmällinen, oikean hoitostrategian mahdollistava diagnoosi. Taustatietojen lisäksi diagnoosi perustuu täsmälliseen lääkärin- ja fysioterapeutin tutkimukseen.

Craniosacraaliterapia

Uutena hoitomuotona käytämme craniosacraaliterapiaa (CST), mikä on tehokas ja hellävarainen menetelmä mm. niskakipujen, päänsäryn sekä aivo- ja kaularankavammojen aiheuttaman oireiston lievittämisessä.

Injektiohoidot

Tavallisimpia injektiohoidon aiheita ovat mm. olkanivelen kiertäjäkalvosimen kulumaoireisto, polvinivelen kuluma ja tenniskyynärpää. Tampereen Fysiatripalvelussa suoritetaan myös vaativampia injektioita mm. lonkkaniveleen ja kaularangan nikamaniveliin sekä hermojuuri- ja sakraalipuudutukset.